Degl'Ivellio, Josip: Zmajska pjesmarica

Autor: Degl'Ivellio, Josip
Šifra: 639-20-3
Godina izdanja: 2006

Dimenzije: 23,00 x 31,50 cm.
Opseg: 241 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificirani.
Stanje knjige: odlično.

Zbirka zmajskih i domoljubnih skladbi za zborove.

Preuzeto:

U opsežnom djelu pod nazivom ZMAJSKA PJESMARICA – ZBIRKA ZMAJSKIH I DOMOLJUBNIH SKLADBI ZA ZBOROVE naš zmajski brat maestro Josip degl’ Ivellio, Zmaj Brački II. dao je jedinstven doprinos za bolje razumijevanje glazbenog rada Družbe “Braća Hrvatskoga Zmaja” na završetku prvog stoljeća i početku novog stoljeća Družbe. Djelo je posebno i stoga jer do sada nije bilo slične analize i povijesnih podataka o radu Pjevačkog zbora Družbe “Braća Hrvatskoga Zmaja”, a pored toga zbirka od čak 46 skladbi za zborove prvi je takav pothvat uopće u Hrvatskoj od njezina osamostaljena. Objavljivanjem ovako velikog broja skladbi za zborove, domoljubne i zmajske tematike Družba daje doprinos čitavoj kulturnoj i glazbenoj javnosti naše države, a posebice tisućama članica i članova zborova, kulturno umjetničkih društava, glazbenih škola i učilišta, te tako slaveći svoju stotu godišnjicu od osnutka, i petnaestu godišnjicu obnove ne zadržava plodove te proslave samo za sebe nego je daje čitavoj Hrvatskoj, što je uvijek bio i ostaje cilj naše Družbe. Stoga vjerujem kako je uporaba ove zmajske pjesmarice u glazbenoj praksi u budućnosti itekako zagarantirana.


Pogledajte sve od autora: Degl'Ivellio, Josip
Pogledajte sve iz područja: Umjetnost / glazba / glazba-razno


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.