Početna Knjige Umjetnost glazba glazba-razno Glagoljaško pjevanje u Kraljevici

Doliner, Gorana: Glagoljaško pjevanje u Kraljevici

Autor: Doliner, Gorana
Šifra: 132-22-1
Izdavač: Hrvatsko muzikološko društvo, Zagreb
Godina izdanja: 2011

Dimenzije: 17,00 x 24,00 cm.
Opseg: 155 stranica.
Uvez: meki, plastificiran; s preklopom.
Stanje knjige: odlično.

Puni naslov: Glagoljaško pjevanje u Kraljevici. Književnopovijesne pojave, tekstualne strukture i glazbene osobine napjeva.

Serija Muzikološke studije, br. 14.

Preuzeto:

Ova je knjiga nastala na temelju dugogodišnjeg rada i autoričina bavljenja ne samo glagoljaškim pjevanjem u Kraljevici, nego i prije svega u Novom Vinodolskom te široj sjeverno-jadranskoj regiji. Stoga joj je i bilo moguće meritorno višekratno upozoravati na povezanost inače »prilično jedinstvene glazbene liturgijske prakse« na obrađivanom lokalitetu i u Hrvatskom Primorju sa srodnim pojavama u Istri i na sjeverno-jadranskim otocima. Pritom su autorici podjednako dobro poslužili izvori i uporišta poput ostavštine zaslužne proučavateljice glagoljaškog pjevanja Lujze Ko-zinović i ostali povijesni izvori nastali tijekom više od dva prethodna stoljeća, a sve to uz nadopunu i nadogradnju dugogodišnjim vlastitim terenskim istraživanjima. (Stanislav Tuksar)


Pogledajte sve od autora: Doliner, Gorana
Pogledajte sve od nakladnika: Hrvatsko muzikološko društvo, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Umjetnost / glazba / glazba-razno


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.