Početna Knjige Humanističke znanosti filozofija Tako je govorio Zaratustra

Nietzsche, Friedrich: Tako je govorio Zaratustra

Autor: Nietzsche, Friedrich
Šifra: 10-24-21
Izdavač: FactUM izdavaštvo, Beograd; Bookara, Zagreb
Godina izdanja: 2021

Dimenzije: 14,50 x 21,00 cm.
Opseg: 349 stranica.
Uvez: tvdi, plastificiran.
Stanje knjige: kao nova.

Jedna knjiga za sve i nikoga.

Preveo: Mario Kopić.

O knjizi:

Vjerojatno u povijesti ljudskog duha nije postojala osoba poput Friedricha Nietzschea koja je, gotovo s demonskom strašću, posvjedočila da filozofija nije samo puko područje mišljenja nego, prije svega i iznad svega, način života. Za nj se može reći da nije imao filozofiju, nego da je filozofija imala njega. I ne samo filozofija nego i umjetnost. Njegovo je djelo jedinstvo umjetnosti i filozofije ili, bolje rečeno, pjesništva i filozofije, što ponajviše potvrđuje knjiga Tako je govorio Zaratustra. A tko je Nietzscheov Zaratustra? Zaratustra je učitelj nadčovjeka i zagovaratelj vječnoga opetovanog došašća jednakoga, ali ponad svega propovjednik volje za moć i tako posljednji akord jedne veličanstvene simfonije pjesničkog mišljenja što nam je ostavljeno u naslijeđe kao simbol i kao breme: moć duha kao duh moći. Zaratustra je Nietzscheovo životno djelo i njegov se autor nigdje drugdje nije uspio dovinuti do takvih visina jezičnog majstorstva.


Pogledajte sve od autora: Nietzsche, Friedrich
Pogledajte sve od nakladnika: FactUM izdavaštvo, Beograd; Bookara, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / filozofija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.