Lorković, Hrvoje: Odjeci izrona

Autor: Lorković, Hrvoje
Šifra: 1210-18-2
Izdavač: Ceres, Zagreb
Godina izdanja: 1994

Dimenzije: 13,50 x 22,50 cm.
Opseg: 285 stranica.
Uvez: meki, plastificirani; s preklopom.
Stanje knjige: odlično.

Ogledi o Bogu i svijetu.

Iz Predgovora:

U ovom svesku sabrao sam oglede "o Bogu i svijetu", kako kažu Nijemci. Ima tu prvijenaca, a ima i posve recentnih tekstova. Glavnina potječe iz ranih 80-tih godina. Poticaj za te radove dao je interview s Mladenom Schwartzom u Danici (Chicago). Sastavci na teme koje je on zadao izlazili su uglavnom u Hrvatskom Listu (Washington), gdje su mi urednici dali slobodne ruke. Tako sam (pišući pod pseudonimom Rok Remetić) dobio priliku da i nakon svog romana Karakteristika (1973) remetim uvijek uzbuđeni, ali ne u istoj mjeri uzbudljivi, misaoni svijet hrvatske emigracije.

Iz razmaka od petnaestak godina bolje vidim ulogu koju sam odigrao upuštajući se u avanturu stvaranja nečega što je nastajalo na graničnoj površini izmedu unutrašnjeg balona s njegovim dobro poznatim tlakom i okoline koja se u pravilu prezentirala kao vakuum. Jedan od pravaca gledanja na ono što je nastalo može se prelomiti i od njega napraviti okvir za nešto što prelazi granice predgovora zbirci ogleda. To se približava nečemu što bi se moglo nazvati izvještajem s bojnog polja na kojemu se, uz povoljne atmosferske uvjete, otvara pogled u pitanja slobode kulture.



Pogledajte sve od autora: Lorković, Hrvoje
Pogledajte sve od nakladnika: Ceres, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / filozofija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.