Lapter, Vladimir (gl. urednik): Stomatološki leksikon

Autor: Lapter, Vladimir (gl. urednik)
Šifra: 184-23-2
Izdavač: Globus; Stomatološki fakultet, Zagreb
Godina izdanja: 1990

Dimenzije: 21,00 x 29,00 cm.
Opseg: 500 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificiran; s plastificiranim zaštitnim ovitkom.
Stanje knjige: odlično.

Odgovorni urednik: Juraj Hraste.

O knjizi:
Svojom koncepcijom i stilom STOMATOLOŠKI je LEKSIKON takva znanstvena publikacija koja na sistematski i sveobuhvatan način po abecednom redu tumači više od 6000 pojmova i potpojmova iz svih područja stomatologije te drugih medicinskih termina graničnih disciplina prijeko potrebnih za razumijevanje normalnih i patoloških zbivanja u maksilofacijalnom području, a odnosi se na sve organe i tkiva stomatognatnog sustava.
Leksikon je opremljen sa 222 originalna crteža koji upotpunjuju tekstualni dio onih natuknica za čije je razumijevanje potrebna ili korisna vizualna predodžba. U njegovu je nastanku sudjelovalo četrdeset autora - stomatologa, a njihov je rad objedinjavalo i koordiniralo 9 »strukovnih« urednika te glavni i odgovorni urednik.
Ovaj leksikon nije samo zbirka kratkih i osnovnih pojmova poput klasičnih medicinskih rječnika, niti odviše opširan enciklopedijski prikaz pojedinih termina, već je pouzdan informator i vodič unutar stomatološke struke.
Opsegom, načinom izlaganja i sistematiziranja građe, zornošću i ilustrativnošću, dragocjenim popisom literature, pojmovnikom i razgranatim sistemom međuuputnica STOMATOLOŠKI će LEKSIKON biti nezaobilazan za svakog stomatologa i mnoge liječnike drugih grana medicine.
Valja istaknuti da je ovaj STOMATOLOŠKI LEKSIKON prvo takvo izdanje u Jugoslaviji dosad, a pri usporedbi sa sličnim publikacijama u svijetu leksikon je posve aktualiziran.


Pogledajte sve od autora: Lapter, Vladimir (gl. urednik)
Pogledajte sve od nakladnika: Globus; Stomatološki fakultet, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Medicinske znanosti / stomatologija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.