Njemirovskij, Zdenko i suradnici: Klinička endodoncija

Autor: Njemirovskij, Zdenko i suradnici
Šifra: 184-23-1
Izdavač: Globus, Zagreb
Godina izdanja: 1987

Dimenzije: 16,50 x 25,00 cm.
Opseg: 330 stranica.
Uvez: tvrdi, kartonski, s plastificiranim zaštitnim ovitkom.
Stanje knjige: vrlo dobro.

Suradnici: Miljenko Bačić, Vera Njemirovskij, Ilija Škrinjarić, Jozo Šutalo.

S crno-bijelim fotografijama u tekstu.

S ovitka:
Klinička endodoncija sustavno obrađuje biološke principe u liječenju zubne pulpe da bi se očuvao njezin vitalitet kadgod je to moguće kao i pristupe endodontskom liječenju zuba s nevitalnom pulpom. Detaljnije su opisani neki vidovi endodontskog tretmana koji do sad nisu bili dovoljno zastupljeni u našoj literaturi.
Praktičari će se u ovoj knjizi upoznati sa suvremenim metodama endodontskog liječenja, znanstveno utemeljenim i verificiranim u praksi, a usporedan prikaz različitih pristupa omogućit će im da odaberu onaj koji smatraju najprikladnijim. Metode rada detaljno su opisane po pojedinim fazama te bogato ilustrirane crtežima i fotografijama.
Bilježeći suvremena dostignuća u endodonciji knjiga među ostalim donosi nove spoznaje o obrambenim mehanizmima pulpe, o morfologiji endodontskih prostora pojedinih zuba, novi pristup resekcijama i hemisekcijama korijena višekorijenskih zuba, suvremene spoznaje o patologiji pulpe, pulpoparodontnog kompleksa, te suvremene terapijske pristupe endodontskom liječenju mliječnih zuba.
Knjiga je namijenjena prije svega studentima stomatologije i stomatolozima praktičarima koji se u svakodnevnom radu susreću s endodontskim liječenjem zuba a potreban im je priručnik koji uz rutinske endodontske postupke opisuje i suvremena dostignuća na području liječenja zubne pulpe.


Pogledajte sve od autora: Njemirovskij, Zdenko i suradnici
Pogledajte sve od nakladnika: Globus, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Medicinske znanosti / stomatologija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.