Radenković-Mihajlović, Mileva: Rečnik engleskih izraza i idioma

Autor: Radenković-Mihajlović, Mileva
Šifra: 125-22-23
Godina izdanja: 1956

Dimenzije: 18,50 x 24,50 cm.
Opseg: 714 stranica.
Uvez: tvrdi, platneni.
Stanje knjige: vrlo dobro.

IZ NAPOMENE REDAKTORA:
Ovaj rečnik sadrži veliki jezičko-frazeološki materijal. Pored najvećeg broja izraza koji su u upotrebi u govornom ili pisanom jeziku, u ovom rečniku ima i izraza koji nisu u svakodnevnoj upotrebi. To su uglavnom književni izrazi koje su upo­trebljavali samo izvesni pisci u određenim književnim epohama, s jedne strane, i izrazi potpuno neknjiževni, „šatrovački", slang, koji su se duže održali u govornom jeziku, a koji mogu da se nađu u novinama i u književnim delima kada pisac hoće licu iz određene sredine da da određeni jezik. Obe vrste izraza retko se mogu naći u običnim rečnicima. Prva vrsta može se naći samo u velikim rečnicima u kojima se vidi nastanak, razvoj i upotreba jednog idioma ili fraze kroz decenije ili vekove, a druga vrsta samo u specijalnim rečnicima slanga.




Pogledajte sve od autora: Radenković-Mihajlović, Mileva
Pogledajte sve iz područja: Rječnici / priručnici za učenje jezika / engleski


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.