Kulier, Ignac: Englesko-hrvatski ili srpski prehrambeni rječnik
Autor:
Kulier, Ignac
Šifra: 398-20-81
Izdavač: Grafički zavod Hrvatske, Zagreb
Godina izdanja: 1981
Opseg: 426 + 16 stranica reklama u boji.
Uvez: tvrdi, platneni, zlatotisak na koricama i hrptu.
Stanje knjige: vrlo dobro.
Dictionary of Nutrition and Food Technology English-Croatian/Serbian.
S crno-bijelim crtežima u tekstu.
Predgovor:
Rječnik, bez obzira kakve vrste bio, predstavlja na neki način prozor u svijet, jer omogućuje uvid u ono što rade drugi. Kada se radi o stručnom rječniku, iz oblasti prehrane, koji je prvi takve vrste u nas, onda je to još značajnije, posebno ako se ima u vidu da se uključivanje naše zemlje u međunarodnu podjelu rada i naši planovi i mogućnosti u proizvodnji hrane temelje na transferu tehnologije, u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i preradi poljoprivrednih proizvoda.
Jedan od bitnih činilaca za transfer tehnologije u proizvodnji hrane jesu naši stručni kadrovi, kojima ovakav rječnik može biti pouzdan vodič u pravilnom interpretiranju stručne terminologije, tj. stručnih naziva i pojmova u proizvodnji, preradi, obradi i pripremi hrane za tržište i potrošnju.
Po mojem mišljenju, autor je prihvativši se ovako zamašnog i važnog posla, dao ovim rječnikom nemali doprinos naporima koje naša zemlja čini za proširenje i intenziviranje suradnje sa zemljama u razvoju u proizvodnji hrane.
Golem trud autora i izdavača u realizaciji ove knjige, hvale su vrijedni. (Ivo Kuštrak, dipl. inž.)
Pogledajte sve od autora:
Kulier, Ignac
Pogledajte sve od nakladnika: Grafički zavod Hrvatske, Zagreb
Pogledajte sve iz područja:
Rječnici / priručnici za učenje jezika / engleski