Bregović, Antica (tekst): Život uz Dravu nekad i sada

Autor: Bregović, Antica (tekst)
Šifra: 284-21-11
Izdavač: Gradski muzej Varaždin
Godina izdanja: 2004

Dimenzije: 22,50 x 28,00 cm.
Opseg: 106 stranica.
Uvez: meki, plastificiran, s preklopom.
Stanje knjige: vrlo dobro.

Katalog izložbe "ŽIVOT UZ DRAVU NEKAD I DANAS"

Preuzeto o izložbi:


Tema izložbe usmjerena je na usporedbu značajki dravskoga okružja na širem području Varaždina u prošlosti s današnjim stanjem toga kraja, uz osobit naglasak na ugroženost ekosustava rijeke Drave. Putem opsežnoga dokumentarnog materijala, fotografija, primjeraka biljnog i životinjskog svijeta, kao i geološke, arheološke, povijesne te etnografske građe, kroz presjek od nekoliko stoljeća, ocrtava se kako izgled dravskoga područja kao staništa raznovrsne flore i faune tako i dio gospodarskih prilika i života ljudi na tome prostoru. Budući da među izloženom građom ima i materijala prikupljenih temeljom novijih multidisciplinarnih istraživanja, razvidne su i mnogobrojne promjene na dravskome području uzrokovane nerijetko štetnim čovjekovim utjecajem.Pogledajte sve od autora: Bregović, Antica (tekst)
Pogledajte sve od nakladnika: Gradski muzej Varaždin
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / etnologija / etnografija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.