Trinajstic, Nenad: Život u znanosti

Autor: Trinajstic, Nenad
Šifra: 125-23-18
Izdavač: HAZU, Zagreb
Godina izdanja: 2016

Dimenzije: 20,00 x 27,00 cm.
Opseg: 311 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificirani.
Stanje knjige: odlično.

Preuzeto:

Autobiografija Nenada Trinajstića, jednoga od najistaknutijih hrvatskih kemičara, sadrži poglavlja: Korijeni, Djetinjstvo, Školovanje, Karijera, Članstva, Emeritura i Epilog. Riječ je o osobnom pogledu na prošlo vrijeme kroz put do zvanja i doprinos znanstvenoj zajednici. Autor je opisao svoj studij kemije na Tehnološkom fakultetu, gdje je među prvima iz generacije diplomirao pod mentorstvom profesora Ivana Filipovića, svojega prvog učitelja. U nastavku prikazuje najvažnije objavljene radove, prikazujući ih slikama, tablicama i dijagramima te komentirajući njihovu citiranost. Kroz etape i detalje iz Trinajstićeva života zanimljivo je pratiti razvoj kemije u Hrvatskoj njegov osobni doprinos, ali i povezanost i suradnju s osobama i institucijama iz hrvatske i svjetske znanstvene zajednice.


Pogledajte sve od autora: Trinajstic, Nenad
Pogledajte sve od nakladnika: HAZU, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Književnost / biografije / autobiografije


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.