Početna Knjige Zagreb Zadnja pošta Zagreb

Milčec, Zvonimir: Zadnja pošta Zagreb

Autor: Milčec, Zvonimir
Šifra: 481-22-3
Izdavač: Društvo hrvatskih humorista, Zagreb
Godina izdanja: 1973

Dimenzije: 12,50 x 19,50 cm.
Opseg: 187 stranica.
Uvez: meki, plastificirani, s preklopom.
Stanje knjige: vrlo dobro, s patinom vremena.


Humoristička biblioteka.

Preuzeto:

Gradove je potrebno s vremena na vrijeme posjesti na stolicu, osvijetliti ih i fotografirati: kad mijenjaju osobnu kartu moraju za tu priliku imati odgovarajuću sliku. Zvonimir Milčec, po intimnom nalogu zadužen za Zagreb, prati međutim svoj grad iz dana u dan, i godinama tako portretirajući nudi nam sada u ovoj knjizi sliku grada koja je mnogo rječitija od one turističke, prigodničarske ili statističarske. Rječitija je čak i od one književničke. Jer, Milčec s izrazitim osjećajem za mjeru pronalazi ravnotežu između »veleposjednika« opsežnog činjeničnog »gradiva« i nadahnutog pripovjedača-reportera. Nenametljiva humornost prisutna u Milčecovim tekstovima daje knjizi onu prisnost iz koje se začinje i naš odnos prema Zagrebu. Zbog toga nas ovakve knjige kao što je »Zadnja pošta Zagreb« zbližavaju i pretvaraju u jednu jedinu veliku obitelj.


Pogledajte sve od autora: Milčec, Zvonimir
Pogledajte sve od nakladnika: Društvo hrvatskih humorista, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Zagreb


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.