Plazinić, Slobodan: Tehnička meteorologija

Autor: Plazinić, Slobodan
Šifra: 45-20-1
Izdavač: IRO Naučna knjiga, Beograd
Godina izdanja: 1985

Dimenzije: 16,70 x 24,00 cm.
Opseg: 463 stranice.
Uvez: meki, plastificirani.
Stanje knjige: vrlo dobro.

Iz uvoda:
U ovoj su knjiziopisani osnovni pojmovi o meteorloškim parametrima sa primerima njihovih uticaja na brojne građevinske objekte i konstrukcije, a u oblastima elektroprivrede, građevinarstva, rudarstva, hemijske industrije i dr. Ukratko su izloženi instrumentarijum i metodi merenja, obrade i analize meteoroloških elemenata i pojava koje su značajne za projektovanje, gradnju pa i eksplotacijuvelikih objekata. Posebno su opisane pojave i uticaji dodatnih opterećenja usled ledenih naslaga i mokrogsnega, razornog dejstva vetra, atmosferskih električnih pražnjenja, zagadjenosti vazduha i dr. meteoroloških parametara. Knjiga je u osnovi namenjena inžinjerima u oblastima gradjevinarstva, elektroprivrede, rudarstva, uopšte tehničkih grana, koji se pri projektovanju, gradnji ili eksplotaciji brojnih objekata i konstrukcija susrećusa uticajima meteoroloških elemenata i pojava.


Pogledajte sve od autora: Plazinić, Slobodan
Pogledajte sve od nakladnika: IRO Naučna knjiga, Beograd
Pogledajte sve iz područja: Tehničke znanosti / tehničke znanosti-razno


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.