Početna Knjige Književnost Znanost o književnosti povijest književnosti Posrednici engleske književnosti u hrvatskoj književnoj kritici u razdoblju od 1

Peričić, Helena: Posrednici engleske književnosti u hrvatskoj književnoj kritici u razdoblju od 1

Autor: Peričić, Helena
Šifra: 47-23-44
Izdavač: Hrvatsko filološko društvo, Zagreb
Godina izdanja: 2003

Dimenzije: 12,50 x 20,00 cm.
Opseg: 444 stranice.
Uvez: meki, plastificiran.
Stanje knjige: odlično.

Biblioteka Književna smotra.

Preuzeto:

Rad u kojem se sustavno i analitički obrađuje uloga posrednika u recepciji engleske književnosti na području književne kritike, ali i književnog prevođenja, kazališta, nakladništva, nastave engleskog jezika i književnosti u školskim i visokoškolskim ustanovama u Hrvatskoj u razdoblju od 1914. do 1940. godine. Knjiga, autoričina doktorska disertacija (1997.), je nastala stvaranjem i proučavanjem bibliografija kritičkih napisa spomenutog razdoblja te sadrži i razne bibliografije, točnije bibliografiju kritike, bibliografiju prijevoda te kazališni repertoar. Na kraju knjige objavljen je popis izvora i literature, kazalo imena i važnijih naslova te bilješka o autorici.


Pogledajte sve od autora: Peričić, Helena
Pogledajte sve od nakladnika: Hrvatsko filološko društvo, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Književnost / Znanost o književnosti / povijest književnosti


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.