Kušec, Mladen: Plavi kaputić

Autor: Kušec, Mladen
Šifra: 12-23-12
Izdavač: Mladost, Zagreb
Godina izdanja: 1986

Dimenzije: 17,00 X 21,00 cm.
Opseg: 108 stranica.
Uvez: tvrdi poluuvez (plastificirani karton/platno)
Stanje: odlično.

Na predlistu posveta i potpis autora.

Biblioteka Vjeverica.

Šesto izdanje.

O autoru:

Kušec, Mladen, hrvatski publicist i književnik (Zagreb, 24. II. 1938). Diplomirao jugoslavistiku 1963. na Filozofskome fakultetu u Zagrebu. Od 1963. djeluje kao novinar i urednik iznimno popularnih radijskih i televizijskih emisija za djecu (Tonkica Palonkica, frrr…, Patuljci pojma nemaju i dr.). Prema radioemisiji Bijela vrana poslije je napisao i roman Donatela (1989). Njegov je književni rad, pjesništvo i proza, posvećen djeci i mladeži. Od ranih 1970-ih, kada je objavio prvu knjigu (Dobar dan, 1971), napisao je još tridesetak knjiga, od kojih su neke nagrađene uglednim nagradama (Mama, tata i ja, 1993). Djela su mu urbana, često smještena u zagrebačku sredinu, gdjekad i s autobiografskim elementima (Krijesnice predgrađa, 1994). Njegove pjesme i prozu povezuje prožetost humorom te jednostavno progovaranje o temama zanimljivima djeci. Najbolje su mu one knjige u kojima se uobličava tzv. filozofija djetinjstva (Plavi kaputić, 1974) te dječje ljubavne pjesme (Volim te, 1973). Autor je i slikovnica i dramskih tekstova, od kojih su mnogi izvedeni i na kazališnim pozornicama (Lili i Vili ili, 1973., i dr.). Objavio je i knjigu o Domovinskome ratu Ubili su mi kuću (1991).



Pogledajte sve od autora: Kušec, Mladen
Pogledajte sve od nakladnika: Mladost, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Dječja i omladinska literatura / pojedinačni naslovi


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.