Habsburg, Otto von: Paneuropska ideja

Autor: Habsburg, Otto von
Šifra: 488-22-74
Izdavač: Panliber, Osijek; Zagreb; Split
Godina izdanja: 1999

Dimenzije: 14,00 x 20,50 cm.
Opseg: 154 stranice.
Uvez: meki, plastificiran.
Stanje knjige: vrlo dobro.


Vizija postaje zbiljom.

Sadrži posvetu i potpis autora!

S njemačkog prevela Jasna B. Čmelić.

O knjizi:
Nakon završetka jedne od najznačajnijih dionica u svome gospodarskom razvitku, Europa je postigla visoki stupanj bogatstva, ali istodobno nije stekla odgovarajuću sigurnosno-političku dimenziju. Ono što joj najviše nedostaje su vizije, a vizije znače budućnost.Ovo je misaona okosnica niza ogleda i publicističkih radova okupljenih u ovoj knjizi, čiji je autor predsjednik Europskoga parlamenta i Međunarodne paneuropske unije, istaknuti političar i mislilac koji se bavi temama europske povijesti i politike. U svojim tekstovima analizira aktualne svjetske i osobito europske prilike, ustrojstvo i slabe točke Europske unije i njezine administracije, te nastoji ocrtati putokaze za preustrojstvo Unije i njezino proširenje na istok, čime bi ona integrirala i ona područja koja su povijesno i kulturno također dijelovi Europe, premda stjecajem najrazličitijih okolnosti van njenog glavnog toka razvoja. Ne gubeći iz vida viziju velike Paneurope i vjerujući u njezinu realizaciju, Otto von Habsburg naglašava i nužnost moralne i duhovne obnove ovoga prostora, kao jednoga od osnovnih preduvjeta njegova preporoda.


Pogledajte sve od autora: Habsburg, Otto von
Pogledajte sve od nakladnika: Panliber, Osijek; Zagreb; Split
Pogledajte sve iz područja: Društvene znanosti / novinarstvo / politologija / diplomacija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.