Vrkljan, Irena: Naše ljubavi, naše bolesti

Autor: Vrkljan, Irena
Šifra: 59-21-5
Izdavač: Naklada Ljevak, Zagreb
Godina izdanja: 2004

Dimenzije: 16,00 x  23,50 cm.
Opseg: 141 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificirani.
Stanje: odlično.

Intimna esejistička proza.


Sa stranice nakladnika:

On i ona, oni i ja, tamo i ovdje, ljubav i izdaja, zdravlje i bolest, djetinjstvo i umiranje, literatura i stvarni život, nekada i sada, smijeh i plač - samo su neki parovi koji su se ponovno našli u literarnom svijetu toliko prepoznatljive Irene Vrkljan.

Njezina nova biografija "Naše ljubavi, naše bolesti" nastala sjećanjem na ljude koje je poznavala, voljela i čitala, čitateljima se dodatno razotkriva kroz uvodni esej teoretičarke književnosti dr. A. Zlatar te pogovornu priču književnice J. Matanović. Proza "Naše ljubavi, naše bolesti" bu potpunosti je sazdana od temata ljubavi. Iako nije riječ o klasičnom ljubavnom romanu u kojem je srž zapleta vezana za ljubavni odnos dvoje ljudi ...

Zašto naše ljubavi, naše bolesti, a ne moje ljubavi, moje bolesti? Zato što je u ovoj istovremeno poetičnoj i refleksivnoj prozi subjekt pripovijedanja polifonijski, mnogostruki glas sastavljen od osoba koje su isprepletene sa životom pripovjedačice. Irena Vrkljan izgovara priče osoba koje su tvorile zajednički život i zajedničku prošlost, koje su - u pripovijedanju unatrag - dovele do spoznaje da je njezin život sagrađen (i) od života drugih. U njezinoj naraciji koja prolazi kroz vrijeme dvadesetog stoljeća, različiti vremenski odsječci postaju jedno vrijeme. Nije sve jedna knjiga, sve je jedan život - kazat će pripovjedačica.  


Pogledajte sve od autora: Vrkljan, Irena
Pogledajte sve od nakladnika: Naklada Ljevak, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Književnost / Hrvatska proza i drama / pojedinačni naslovi


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.