Clarke, A. C.; Fairley, J.; Welfare, S.: Misterije svijeta

Autor: Clarke, A. C.; Fairley, J.; Welfare, S.
Šifra: 182-23-1
Izdavač: IRO August Cesarec, Zagreb
Godina izdanja: 1982

Dimenzije: 19,50 x 25,50 cm.
Opseg: 221 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificirani; s plastificiranim ovitkom.
Stanje knjige: odlično.

S ovitka:

Osim svijeta koji možemo izmjeriti, svrstati i analizirati postoji i drugi, mnogo misteriozniji.

U ovoj knjizi Arthur C. Clarke, čije sjajne proročanske i upozoravajuće romane čitaju milijuni ljudi, istražuje taj, znanosti još nedokučiv svijet. Pod njegovim vodstvom, Simon Welfare i John Fairley proputovali su pet kontinenata intervjuirajući svjedoke neobičnih događaja i neobjašnjenih pojava. Razgovarali su s ljudima koji su vidjeli čudovišta oceanskih i jezerskih dubina, bili obasuti kišom žaba i riba, promatrali »nepoznate leteće objekte« kako jarko osvijetljeni jure nebom; ispitivali su istraživače i gorštake koji su vidjeli jetija, strašnoga snježnog čovjeka, tako dugo pripisivanog mašti, i njegovog rođaka »Bigfoota« koji tumara šumama Sjeverne Amerike. Razmotreni su i mnogo opasniji događaji, u nadi da će se prikupiti podaci koji bi nam pomogli da u budućnosti spriječimo katastrofu. Užaren predmet koji je 1908. pao s neba i opustošio golemo područje sibirskih šuma jednako je tako mogao zbrisati Pariz, New York ili London; kad će nas ponovno posjetiti? Arthur C. Clarke, autor klasika 2001. – u kojem se osvrće na porijeklo čovjeka i gleda u budućnost, na doba međuplanetarnih putovanja ne bi želio, čak ni kad bi mogao, pribaviti odgovore na sva pitanja postavljena u ovoj knjizi. Možda nikad nećemo saznati tko je i zašto gradio kamene krugove u Britaniji; možemo samo nagađati koju su zvijezdu tri mudraca slijedila do Betlehema, no jednog ćemo dana možda naći žive primjerke životinja za koje smo vjerovali da su odavno izumrle, ili da nikad nisu ni postojale. Kao što Arthur C. Clarke piše: »Svijet je tako neobičan i divan da će zbilja uvijek nadmašiti i najbujniju maštu.« Knjiga MISTERIJE SVIJETA Arthura C. Clarkea temelj je istoimene televizijske serije što ju je proizvela Yorkshire Television.



Pogledajte sve od autora: Clarke, A. C.; Fairley, J.; Welfare, S.
Pogledajte sve od nakladnika: IRO August Cesarec, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Alternativa / samopomoć


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.