Maletić, Ante (Prir.): Marko Antun de Dominis

Autor: Maletić, Ante (Prir.)
Šifra: 173-23-1
Izdavač: Lamaro, Split
Godina izdanja: 2004

Dimenzije: 20,00 x 22,50 cm.
Opseg: 71 stranica.
Uvez: meki.
Stanje knjige: odlično; nedostaje naslovnica.

Zaboravljeni genij.
Sadrži ilustracije.

Publikacija objavljena u povodu predstavljanja prvog dijela edicije "M. A. de Dominis" i prigodne izložbe u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 24. svibnja 2004. godine. U prvom dijelu knjige zastupljeni su dijelovi iz stručnih radova koji predstavljaju život i djelo ovoga splitskog nadbiskupa, teologa i prirodoznanstvenika, posmrtno osuđenoga od Inkvizicije i spaljenoga u Rimu zbog svojih, za tadašnje vrijeme, heretičkih stavova. Njegov je životni put bio zacrtan teologijom pomirenja i idejom ujedinjenja svih kršćanskih crkava, koje bi trebalo biti zasnovano na istovjetnosti njihovih temeljnih vjerskih istina. Glavnu prepreku za ujedinjenje Katoličke crkve i protestantskih vidi u papinu prvenstvu, nasuprot kojemu predlaže aristokratski kolegij biskupa. Svojim zamislima on je vizionarski anticipirao suvremenu znanost o kolegijalnosti biskupa kao i zaključke II. vatikanskog sabora.


Pogledajte sve od autora: Maletić, Ante (Prir.)
Pogledajte sve od nakladnika: Lamaro, Split
Pogledajte sve iz područja: Religija i mitologija / religija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.