Baričević, Marina: Marijan Jakubin

Autor: Baričević, Marina
Šifra: 180-23-66
Izdavač: Centar za kulturu Đurđevac, Đurđevac
Godina izdanja: 1994

Dimenzije: 22,00 x 22,00 cm.
Opseg: 85 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificiran.
Stanje knjige: odlično.

S posvetom i potpisom Marijana Jakubina.

Impaginacija i likovna oprema: Marijan Jakubin.

Ilustrirano, djelomice u bojama.

O Jakubinu:

Marijan Jakubin rođen je u Zagrebu 1946.godine. Osnovnu školu završio je u Virju, a Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu, grafički odjel. Diplomirao je na Pedagoškoj akademiji u Zagrebu, na studiju likovne umjetnosti i na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na studiju povijesti umjetnosti.
U svojoj umjetničkoj djelatnosti bavi se slikarstvom, grafikom, kiparstvom i primijenjenom umjetnošću. Svoja djela izlagao je na 28 samostalnih i oko 90 skupnih izložbi u domovini i inozemstvu. U području sakralnog slikarstva naslikao je 26 oltarnih fresaka i ulja velikog formata, 90 vitraja i oko 20 djela manjeg formata u crkvama diljem Hrvatske.
Uz 25. obljetnicu umjetničkog rada objavljena mu je monografija o likovnom stvaralaštvu autorice Marine Baričević. U svom nastavnom radu od 1971. do danas prošao je kroz sva zvanja na visokom učilištu od stručnog suradnika, predavača, docenta, izvanrednog i redovitog profesora u trajnom zvanju.
Predavao je na Pedagoškoj akademiji u Zagrebu, Filozofskom fakultetu – Pedagogijske znanosti u Zagrebu, Učiteljskoj akademiji u Zagrebu, a sada predaje na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Osim na svom matičnom Fakultetu od 1980. predaje i na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, a predavao je i na Teologiji u Đakovu, te na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.
Autor je jednog sveučilišnog udžbenika, tri priručnika, te sedamdesetak stručnih radova u području likovne kulture. Autor je 14 TV emisija školskog programa likovne kulture.
O njegovom umjetničkom i pedagoškom radu, objavljeno je oko 150 kritika, osvrta, prikaza i intervjua. Za svoj umjetnički rad primio je pet nagrada od kojih 1974. prvu nagradu za plakat 9. zagrebačkog salona. Od 1977. član je HDLU-a i LIKUM-a.



Pogledajte sve od autora: Baričević, Marina
Pogledajte sve od nakladnika: Centar za kulturu Đurđevac, Đurđevac
Pogledajte sve iz područja: Škrinjica s blagom / knjige s potpisom


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.