Lessing, Doris: Ljeto prije sutona

Autor: Lessing, Doris
Šifra: 489-22-20
Izdavač: August Cesarec, Zagreb
Godina izdanja: 1979

Naša cijena

€ 3,31
€ 6,63

Žao nam je, tražena knjiga više nije dostupna. Razgledajte našu ponudu, a za traženu knjigu posjetite nas ponovno ili zatražite predbilježbu.

Što je lista želja?

Dimenzije: 12,00 x 19,80 cm.
Opseg: 269 stranica.
Uvez: tvrdi, platneni; plastificirani zaštitni ovitak.
Stanje knjige: vrlo dobro.

Biblioteka Bestseler.

O knjizi:

Američka spisateljica srednje generacije, koja nakon niza objavljenih i vrlo popularnih djela, prevedenih čak na desetak evropskih jezika, počinje vrlo intenzivno razmatrati problem emancipacije žene. Doris Lessing u svojim novijim djelima, tretira problem zrele žene, žene koja se, oslobodivši se obaveza prema porodici i odgoju djece odjednom našla u situaciji da ne zna ni što će ni kuda će. Što da radi s viškom svog slobodnog vremena kada je opterećuje spoznaja da više nikome nije potrebna? Djeca su odrasla, poudana ili poženjena, uglavnom svako je krenuo svojim putem. Muž ili jest ili nije prisutan, svejedno. U svakom slučaju ona ostaje potpuno sama, pomalo izgubljena i obuzeta strahom svoga sutra. Kate Brown, junakinja romana »Ljeto prije sutona« napušta sve, odbacuje čak i dotada ustaljeni način odijevanja pokušavajući pronaći novi identitet, zapravo pokušavajući pronaći samu sebe I nekakav smisao života. Bježeći tako od same sebe i udaljavajući se od svoje sredine ona mora prije ili kasnije zapasti ne samo u beskonačna razmišljanja ispunjena pritiscima nebrojenih pitanja na koja ne zna odgovoriti što sve zajedno odvodi u duboku melankoliju i na kraju rezultira teškom depresijom.




Pogledajte sve od autora: Lessing, Doris
Pogledajte sve od nakladnika: August Cesarec, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Književnost / Svjetska proza i drama / pojedinačni naslovi


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.