Šulek, Stjepan: Kad mislim na Hrvatsku

Autor: Šulek, Stjepan
Šifra: 366-15-22
Izdavač: HKZ - Hrvatsko slovo, Zagreb
Godina izdanja: 2011

Puna knjižarska cijena: € 225,75

Naša cijena

€ 6,63
€ 13,27

Vaša ušteda: € 219,12

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 14,50 x 20,50 cm.
Opseg: 441 stranica.
Uvez: meki, plastificiran, s preklopom.
Stanje knjige: kao nova.


Knjižnica HS. Knjiga XXIII.


Preuzeto iz knjige:
U ovoj knjizi naći ćete raznovrstan izbor uvodnika, članaka i razgovora koji su iz mog pera objavljeni u Hrvatskom slovu od sredine 2001. do sredine 2009. godine. Iz nekih godina izabrano je više priloga, iz nekih manje. U prvom planu su još uvijek aktualne teme iz međunarodne i hrvatske politike. U nadi da će se starim čitateljima mojih članaka ovom knjigom pridružiti novi, predajem je u Vaše ruke kao još jedan dokument čovjeka kome je bi­lo suđeno desetljećima živjeti „pod tuđim nebom", u stalnim mislima na bolju budućnost hrvatskoga naroda.
Kao što čitatelji znaju, način mog pisanja prilično se razlikuje od hrvatskih novinara i publicista koji su u doba komunizma živjeli u Hrvatskoj. U stilu i sadržaju mi koji smo živjeli vani imamo nešto drukčiji pristup stvarnosti zajedničke nam domovine. To je velika prepreka za publicističko sudjelovanje u drugim hrvatskim novinama, pa stoga zahvaljujem Hrvatskom slovu što mi je uza sve njegove probleme omogućilo da barem u skromnom opsegu sudjelujem u hrvatskoj publicistici. Mi smo se - posve ili na određeno vrijeme - vratili u svoju domovinu, u ostvarenu Republiku Hrvatsku, da plodonosno pridonosimo njenoj daljnjoj izgradnji. U inozemstvu nismo izgubili hrvatski identitet, nego ga, naprotiv produbili i spojili s univerzalnim vrijednostima.
Stjepan Šulek


Pogledajte sve od autora: Šulek, Stjepan
Pogledajte sve od nakladnika: HKZ - Hrvatsko slovo, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / povijest / publicistika


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.