Početna Knjige Društvene znanosti ekonomija Jack Welch - Leksikon vodstva

Krames, Jeffrey A.: Jack Welch - Leksikon vodstva

Autor: Krames, Jeffrey A.
Šifra: 941-21-74
Izdavač: Naklada Zadro, Zagreb
Godina izdanja: 2002

Dimenzije: 17,00 x 24,50 cm.
Opseg: 240 stranica.
Uvez: tvrdi, kartonski s plastificiranim zaštitnim ovitkom.
Stanje knjige: odlično.

Predgovor: prof. dr. Mate Babić.

Vizionarske inicijative i koncepti, visoko obrazovanje i kultura neprestanog učenja te primijenjive strategije menadžmenta, donijeli su Jacku Welchu naslov najuspješnijega generalnog direktora u povijesti.

Welchov leksikon vodstva obuhvaća više od 250 najpopularnijih Welchovih pojmova, inicijativa i koncepata i pruža dubok uvid u metode kojima se Welch služio da bi General Electric pretvorio u najvrjedniju korporaciju na svijetu. Knjiga je i više od leksikona jer prati evoluciju Welchovih ključnih ideja i inovacija te donosi analizu i perspektivu Welchove povijesne i izvanredno uspješne karijere.

Leksikon je vodič kroz jezik i strategije Jacka Welcha. Svaka njegova ključna ideja menadžmenta obrađena je i procijenjena na temeljit način. Isticanjem glavnih koncepata omogućuje se lakši pristup i unakrsno uspoređivanje, a ključni pojmovi i ideje obilježeni su znakom Šest sigma.

Primjeri pak otkrivaju kako se Welchova rješenja mogu iskoristiti u svakodnevnoj praksi. Dodavanjem brzine, pojednostavnjivanjem složenih procesa i izravnim pristupom srži problema, Jack Welch bio je sposoban naći sprovedljiva rješenja za gotovo svaki izazov. Welchov leksikon naprosto slijedi primjer Jacka Welcha. U njemu se definiraju i organiziraju izrazi i programi kojima se Welch služio, zatim se daju smjernice kojima se možete poslužiti da biste stvorili vlastitu Welchovu čaroliju - bez obzira na to čime se vaša organizacija bavi, kolika je i kakav joj je položaj na tržištu.

Philip Kotler, profesor međunarodnog marketinga, istaknuo je: «Ne mogu zamisliti generalnog direktora koji ne bi imao koristi od čitanja ove knjige koja osvjetljava ključne ideje i akcije jednoga od najistaknutijih poslovnih ljudi dvadesetog stoljeća, Jacka Welcha.»


Pogledajte sve od autora: Krames, Jeffrey A.
Pogledajte sve od nakladnika: Naklada Zadro, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Društvene znanosti / ekonomija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.