Početna Knjige Rasprodaja Ilustrirana povijest svijeta. Od prahistorijskog doba do danas

Skupina autora: Ilustrirana povijest svijeta. Od prahistorijskog doba do danas

Autor: Skupina autora
Šifra: 182-23-90
Izdavač: Stvarnost, Zagreb
Godina izdanja: 1971

Dimenzije: 21,00 x 28,50 cm.
Opseg: 223 stranice.
Uvez: tvrdi, plastificiran.
Stanje knjige: vrlo dobro; posveta na predlistu.

Prijevod djela: Weltgeschichte im Bild.

S njemačkoga preveli: Maja Uzelac, Miro Rajković.

Ilustrirali: Jo. Neumeister, Zdenko Svirčić.

Predgovor:

Što se događalo u Americi dok je u Evropi trajao sedmogodišnji rat? Jesu Arapi več bili protjerani iz Španjolske kad je Kolumbo otkrio Ameriku? Na takva pitanja može se brzo i pouzdano odgovoriti ako samo letimice pogledate povijesne tabele u djelu koje je pred vama. U tim su tabelama navedeni najvažniji događaji povijesnog toka i stoga se u najbližem prostornom susjedstvu može naći ono što se otprilike istodobno dešavalo, premda kontinenti i oceani odjeljuju mjesta na kojima su se događaji zbivali.

Šarene slike koje uokviruju tabele mnogo su više od pukog ukrasa ili vedrog priloga. Njihov je slijed posebno odabran redoslijed najupadljivijih događaja u toku povijesti svijeta. Ova uporednost slika, inače povezanih u predodžbi, pokazat će se kao djelotvoran oslonac pamćenja. Tako, npr. jedan pogled na stranu 76 pokazuje da je Hanza u vrijeme Djevice Orleanske dosegla vrhunac, da je tada u Češkoj živio Jan Hus i da se počela pripremati renesansa. Iza imena u tekstu čsto stoje brojevi sa zagradama. Kod vladara oni znače vrijeme vladavine, a kod svih drugih ličnosti godinu rođenja i smrti.

Nakon dvostrukog lista tabela uvijek slijede dvije strane slikovnih dokumenata. Te slike prikazuju iskopine i nalaze, poviojesno značajne građevine, likovna djela i sl. One oživljuju sliku prošlih događaja, običaja i života ljudi.

Na kraju knjige nać ćete abecedni registar koji će vam uštedjeti dugo traženje. Želja je izdavača da vam omogući zadovoljstvo traženja i otkrivanja, stalni napredak u utvrđivanju i proširivanju povijesne slike svijeta - a jedno i drugo može se postići čitanjem ove knjige.




Pogledajte sve od autora: Skupina autora
Pogledajte sve od nakladnika: Stvarnost, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Rasprodaja


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.