Početna Knjige Rasprodaja Gordana VII

Jurić Zagorka, Marija: Gordana VII

Autor: Jurić Zagorka, Marija
Šifra: 167-23-137
Izdavač: Stvarnost, Zagreb
Godina izdanja: 1966

Dimenzije: 17,00 x 24,50 cm.
Opseg: 719 stranica.
Uvez: tvrdi poluuvez (karton/platno).
Stanje knjige: vrlo dobro.

Biblioteka Beletrističkih djela novinara.

Oprema: Ferdo Bis.

Sedma knjiga: Veliki sud (drugi dio).

O knjizi:

Ovo Zagorkino najopsežnije djelo govori o godinama vladavine hrvatsko-ugarskoga kralja Matije Korvina, njegovoj smrti, borbi udovice Beatrice od Napulja i nezakonitog sina Ivana za prijestolje krajem 15. stoljeća. Glavna junakinja Gordana Brezovačka razapeta je između svete dužnosti prema domovini i osobnih osjećaja te je tako upletena u niz spletki oko naslijeđa i stranih političkih interesa. U lijepoj i odvažnoj Gordani odražavaju se običaji epohe, povijesna zbivanja, konfrontiraju želje i nade pobjednika i pobjeđenih.
Zagorkina magična sposobnost da poput Šeherezade iz “Tisuću i jedne noći” neprestance izmišlja nove priče, da u njih uvodi nove junake, smišlja nove epizode kroz koje defiliraju lica odjevena u blistave kostime, snažnija je od čitateljeva racionalnog poimanja stvarnih povijesnih činjenica.



Pogledajte sve od autora: Jurić Zagorka, Marija
Pogledajte sve od nakladnika: Stvarnost, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Rasprodaja


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.