Početna Knjige Enciklopedije / leksikoni Znanje i radost - enciklopedijski zbornik I-III

Horvat, Ivo (glavni urednik): Znanje i radost - enciklopedijski zbornik I-III

Dimenzije: 17,50 x 24,50 cm.
Opseg: 1404 stranice u tri sveska.
Uvez: tvrdi, impregnirano platno; zlatotisak na korici i hrptu.
Stanje kompleta: vrlo dobro.

I. svezak - 1942.; II. svezak - 1943.; III. svezak - 1944.

Bogato crno-bijelim fotografijama i crno-bijelim i ilustracijama u boji.

Iz Uvodne riječi:


Ovom knjigom otvaramo stranice »Znanja i Radosti« širokom krugu čitača: starijima, da osvježe i upotpune svoje znanje, mlađima, da prošire svoje vidike, a i djeci pružamo po koju stranu zabave i veselja.
Želja za znanjem nije dar samo nekih odabranika, već je ona duboko ukorije­njena u naravi svih ljudi. Ali mnogi su, tražeći znanje, naišli često puta na zamršeno i preteško štivo, pa su došli do mišljenja, da je knjiga muka. U ovom našem djelu obrađeni su članci tako, te pokazuju, da se i ozbiljna grada može pružiti na zanimljiv i zabavan način.
U »Znanju i Radosti« obrađuje se građa iz svih grana znanosti i umjetnosti te iz svih područja ljudskog djelovanja: tu se prate putovi zvijezda i promatra se život Zemlje, istražuju se vrhunci gora i morske dubine, uživljava se u prošlost i sadašnjost stranih zemalja i naše domovine, upoznaju se različni plodovi tvarne i duhovne kul­ture, koju je čovjek izgrađivao kroz vjekove.

»Znanje i Radost« bit će mala povijest svijeta i čovjeka. Tu će se u mnogim člancima otkrivati tajne prirode, ali tako, da ona ne ostane pred nama pusta i bez cara, nego velika i privlačiva. Divit ćemo se velikim umjetninama i osjetiti, kako iza mra­mora, platna i zvuka bije ljudsko srce. Gledat ćemo uspon i pad mnogih pokreta i ve­likana, blijesak i suton mnogih ideja, pa ćemo tako upoznati povijest kao učiteljicu života.
Želja je izdavača i suradnika »Znanja i Radosti«, da ta knjiga pomogne osobito našoj mladeži gledati i upoznati svijet, koji je okružuje, da je zanimljivim člancima privikne na samostalno mišljenje, a pri tom da joj ne oduzme veselje za rad.

 Pogledajte sve od autora: Horvat, Ivo (glavni urednik)
Pogledajte sve od nakladnika: Naklada hrvatskoga izdavalačkog bibloigrafskog zavoda, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Enciklopedije / leksikoni


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.