Zlatna groznica

Autor: Hochheimer, Albert
Šifra: 1099-13-6
Izdavač: Novinarsko izdavacko poduzece, Zagreb
Godina izdanja: 1961

Dimenzije: 17,00 x 23,00 cm.
Opseg: 173 stranice.
Uvez: tvrdi poluuvez, karton/platno, zlatotisak na hrptu, plastificiran zaštitni ovitak. Manja oštećenja ovitka.

Biblioteka Naučno-popularne publicistike.

S njemačkog prevela: Ljerka Linić.

Oprema: Ferdo Bis.

U ovoj knjizi autor je sebi postavio za cilj da na osnovu što vjerodostojnijih podataka obradi historiju zlata i ulogu koju je zlato odigralo u ži­votu pojedinih naroda, država i njihovih vladara, od najsta­rijih vremena do današnjih dana.
Služeći se vrlo obimnom li­teraturom, pisac je odabrao najdramatskije momente iz više od 5000 godina stare hi­storije zlata, tako da njegovo djelo predstavlja u suštini jednu zbijenu historiju svi­jeta, gledanu kroz prizmu borbe za zlato. Prateći historiju zlata u svim vremenima i u svim dijelo­vima svijeta, autor se naro­čito interesira za one epohe u kojima je pohlepa za zla­tom zahvatala čitave zemlje i narode, izazivajući bezbroj­ne i neobično potresne ljud­ske   drame   i   tragedije.
Ova knjiga je pisana naučno -popularnim stilom i predstav­lja vrijedno djelo koje se čita lako i s interesom.Pogledajte sve od autora: Hochheimer, Albert
Pogledajte sve od nakladnika: Novinarsko izdavacko poduzece, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / povijest / svjetska


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.