Gstrein, Norbert: Zima na jugu

Autor: Gstrein, Norbert
Šifra: 70-20-6
Izdavač: Fraktura, Zaprešic
Godina izdanja: 2012

Dimenzije: 13,50 x 21,00 cm
Opseg: 303 stranice.
Uvez: tvrdi, kartonski; s plastificiranim zaštitnim ovitkom.
Stanje knjige: odlično.

Preveo s njemačkog: Boris Perić.

Preuzeto s ovitka:

Jedan od zanimljivijih pisaca njemačkoga govornog područja Norbert Gstrein u svom se romanu bavi sudbinom jedne hrvatske obitelji. Nakon Drugoga svjetskog rata otac, ustaša, ostavio je u Austriji ženu i kćer pa otišao u Argentinu. Njihovi životi iznova će se spojiti 45 godina poslije, 1991., na početku rata u Hrvatskoj.

Kći, nezadovoljna svojim brakom s poznatim austrijskim ljevičarskim novinarom, odlazi u Zagreb nadajući se promjenama. Istovremeno na drugom kraju svijeta, u Buenos Airesu, njezin otac, za kojega ona i ne zna je li preživio rat, sanja o povratku u domovinu dok njegova mlada supruga ljubuje s njegovim tjelohraniteljem...

U Zagrebu u osvit rata, kada je grad prepun avanturista, mladih vojnika i povratnika, jednoga dana izlazi oglas u kojem otac, koji se vratio i živi u Esplanadi, traži kćer. Hoće li se susresti, hoće li se njihovi životi promijeniti nabolje, što tako očajnički žele?

Roman odlično dočarava atmosferu straha i rata, očajne ljude u bezizglednim situacijama, pri čemu Gstrein ostvaruje potresne portrete ljudi suočenih sa svojim strahovima i čežnjama.


Pogledajte sve od autora: Gstrein, Norbert
Pogledajte sve od nakladnika: Fraktura, Zaprešic
Pogledajte sve iz područja: Književnost / Svjetska proza i drama / pojedinačni naslovi


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.