Početna Knjige Tehničke znanosti građevina Zidovi s otvorima i okvirne konstrukcije

Simovic, Veselin: Zidovi s otvorima i okvirne konstrukcije

Autor: Simovic, Veselin
Šifra: 715-19-11
Izdavač: Tehnicka knjiga, Zagreb
Godina izdanja: 1971

Dimenzije: 16,50 x 24,00 cm.
Opseg: 167 stranica.
Uvez: tvrdi polu-uvez (platno/karton).
Stanje knjige: odlično.

S crno-bijelim grafičkim prikazima u tekstu (crteži, tablice, dijagrami).

Iz predgovora:
U ovoj monografiji obrađuje se jedan dio problematike proračuna višeetažnih konstrukcija.

Prvi dio posvećen je proračunu zidova s otvorima - konstruktivnim elementima, koji se vrlo često pojavljuju u suvremenim objektima visokogradnje. U knjizi se posebno obrađuje metoda proračuna zidova s otvorima, koju je razradio autor.

Problematika obrađena ovim dijelom knjige vrlo je aktuelna i predmet je pažnje mnogih istraživača iz oblasti teorije konstrukcija. U kratkom pregledu dosadašnjih radova autor se ograničio samo na one radove za koje je smatrao da su predstavljali poseban doprinos rješavanju ovog problema. Potrebno je, međutim, naglasiti da taj pregled nije ni izdaleka cjelovit s obzirom na to da postoji mnogo veći broj autora koji su pisali o ovoj temi. Ali cjelovitiji pregled radova iz tog područja nije ni bio zadatak ove knjige.Osnovna namjena knjige je da prikaže razrađeni postupak i učini ga pristupačnim širem krugu inženjera-konstruktora, da posluži studentima za upotpunjavanje znanja iz ovog područja, a također i slušačima postdiplomskog studija. Način pisanja i raspored materije u knjizi je podređen toj svrsi. Autor je u knjizi nastojao dati što veći broj numeričkih primjera kako bi pomogao onima koji budu primjenjivali metodu u praktičnim proračunima.


Pogledajte sve od autora: Simovic, Veselin
Pogledajte sve od nakladnika: Tehnicka knjiga, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Tehničke znanosti / građevina


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.