Svevo, Italo: Zenova svijest

Autor: Svevo, Italo
Šifra: 164-20-8
Izdavač: Sveučilišna naklada Liber, Zagreb
Godina izdanja: 1982

Dimenzije: 13,00 x 21,50 cm.
Opseg: 436 stranica.
Uvez: tvrdi, platneni, plastificirani zaštitni ovitak.
Stanje knjige: odlično.


Iz edicije Talijanski roman u 10 knjiga.

Preveo: Mate Maras.

Preuzeto s ovitka:

Priznat tek poslije svoje smrti kao jedan od najvažnijih moder­nih talijanskih pisaca, Italo Svevo, Tršćanin, počeo je skromno i gotovo privatno. Neuspjeh nje­govih romana natjerao ga je da se više posveti trgovini i poslovi­ma. Putujući i u Englesku, upo­znao je 1907. godine mladog Jamesa Jovcea i pozvao ga u Trst kao svog engleskog instruktora! Ovaj je bio oduševljen onim što mu je Svevo pokazao: obojica su bila na istom tragu. To je Sveva ponukalo da se opet lati pera, te da godinu dana poslije Uliksa svjetlo dana ugleda i Zenova svi­jest.

Zeno, dobro stojeći ali nemar­ni tršćanski trgovac, tipični pri­padnik konvencionalne građan­ske klase, odlučio je da za svog psihijatra napiše povijest svog života. S blistavom distancom i ironijom promatra Zeno svoj ži­vot, svoje poslove, svoj brak, svoju ljubavnicu, dolazeći do za­ključka da je jedna stvar ono što on u svom svakodnevnom živo­tu govori i čini, a nešto posve drugo ono što on u svojoj biti misli, osjeća i želi. Taj rascjep, tako karakterističan za čovjeka dvadesetog stoljeća, Italo Svevo je majstorski fiksirao u svom danas već klasičnom djelu.Pogledajte sve od autora: Svevo, Italo
Pogledajte sve od nakladnika: Sveučilišna naklada Liber, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Književnost / Svjetska proza i drama / pojedinačni naslovi


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.