Šinko, Marjeta (ur.): Žene i politika

Dimenzije: 16,00 x 23,00 cm.
Opseg: 573 stranice.
Uvez: meki, plastificiran.
Stanje knjige: kao nova.

Biblioteka Žene i... (feministički udžbenici) & Biblioteka Politička misao.


O knjizi:

“Politika, definirali je kao moć, zajednicu ili institucije, realnost je ženskih i muških života te (…) opravdan fokus feminističkih istraživanja i kritika. Politika usmjerava, ograničava, uokviruje naša orodnjena svakodnevna iskustva. Feministička politologija intimno je svjesna važnosti politike za žene, odnosno orodnjene odnose te duboko predana razotkrivanju njenih manjkavost i dokidanju njenih nepravdi. Upravo stoga tekstovi u ovome izdanju trebali bi biti od važnosti svima, a ne samo (pro)feministima/kinjama. (…) Ovaj zbornik pokušava rasvijetliti ključne teorijske rasprave i istraživačke pothvate kao i popuniti terminološku prazninu uspostavljajući hrvatske prijevodne standarde znanstvenih koncepata na području roda i politike. Zbornik je, nažalost, samo ograničen izbor iz mnoštva kvalitetnih i značajnih tekstova pa stoga ostaje nada kako je ovo samo prvi u nizu takvih prijevoda te da će u čitatelju/ici potaknuti interes za daljnje istraživanje.” (iz uvoda Marjete Šinko).

Bibliotekom Žene i… (feministički udžbenici) Centar za ženske studije nastoji popuniti praznine u teorijskoj i obrazovnoj feminističkoj literaturi dostupnoj na hrvatskom jeziku. Koncipirani tako da na sveučilišnoj i znanstvenoj razini mogu poslužiti kao uvod u problematiku rodnih aspekata u pojedinim društveno-humanističkim disciplinama, udžbenici doprinose i razvoju ženskih, rodnih i feminističkih studija u nas.



Pogledajte sve od autora: Šinko, Marjeta (ur.)
Pogledajte sve od nakladnika: Centar za ženske studije, Zagreb; Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, zagreb
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / sociologija / antropologija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.