Kanižaj, Pajo: Zapisi odraslog limača

Autor: Kanižaj, Pajo
Šifra: 90-22-5
Izdavač: Mladost, Zagreb
Godina izdanja: 1980

Dimenzije: 14,00 x 20,00 cm.
Opseg: 158 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificiran.
Stanje knjige: vrlo dobro; knjiga na hrptu popravljena ljeoljivom trakom.

Biblioteka Jelen.

Preuzeto:

Zapisi o autorovim pučkoškolskim i srednjoškolskim doživljajima u rodnom mjestu i Koprivnici nakon Drugog svjetskog rata, potvrđuju ono što je već od davna poznato: ne postoji oštra granica između književnosti za male i književnosti za velike, jer u dobro pisanim djelima za djecu mogu uživati i odrasli. Priča se odvija kao kronika, svako se poglavlje bavi osobitim događajem, osobom ili odnosom, a cjelokupno djelo ispisano je bez ijednoga pravopisnog znaka. Nižu se ratne zgode, polasci u školu, osnovnu i srednju, igre, prva zaljubljivanja, izviđački doživljaji , brojna sitnija i krupnija uzbuđenja sve do mature i polaska na studij, prožeta humorom koji varira od fine ironije pa sve do sarkastičnog grohota. I ovaj roman o odrastanju kao i cjelokupno stvaralaštvo Paje Kanižaja nosi pečat njegove životne filozofije, a to je ironično - šaljivo motrište kao obračun sa svim nepravdama, ljudskim glupostima, podmetanjima i svim negativnostima koja sa sobom neminovno nosi život.


Pogledajte sve od autora: Kanižaj, Pajo
Pogledajte sve od nakladnika: Mladost, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Dječja i omladinska literatura / pojedinačni naslovi


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.