Holjevac, Veceslav: Zapisi iz rodnoga grada

Autor: Holjevac, Veceslav
Šifra: 1088-19-3
Izdavač: Nakladni zavod MH, Zagreb
Godina izdanja: 1972

Dimenzije: 13,00 x 20,00 cm.
Opseg: 319 stranica.
Uvez: tvrdi, impregnirano platno; s plastificiranim zaštitnim ovitkom.
Stanje knjige: vrlo dobro.

Suvremeni hrvatski pisci, ivanredno izdanje.

O knjizi:
Knjiga ZAPISI IZ RODNOGA GRADA Većeslava Holjevca nije samo veoma zanimljivo autobiografsko štivo o životu i radu ovog istaknutog hrvatskog revolucionara i javnog radnika, nego i značajan doprinos boljem upoznavanju pa, prema tome, i pravilnijem valoriziranju i određivanju uloge njegova »rodnoga grada« Karlovca u radničkom pokretu Hrvatske i, posebno, u narodnooslobodilačkoj borbi. Kombinirajući subjektivnu memoarističku metodu s utvrđenim povijesnim retrospekcijama i vlastitim istraživačkim nalazima - a sve to potkrepljujući brojnim dokumentima - autor nam je uspio dati autentičnu sliku Karlovca i njegove bliže i dalje okolice u razdoblju između dva rata, s posebnim naglaskom na događajima uoči rata, slomu stare Jugoslavije, fašističkoj okupaciji, ustaškoj strahovladi, organiziranju narodnog otpora pod rukovodstvom Komunističke partije i prvim danima na-rodnooslobodilačke borbe u tom dijelu Hrvatske, unoseći u nju niz novih podataka i ocjena.


Pogledajte sve od autora: Holjevac, Veceslav
Pogledajte sve od nakladnika: Nakladni zavod MH, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Književnost / biografije / autobiografije


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.