Početna Knjige Zagreb Zagreb oko 1530.

Antonini, Oto: Zagreb oko 1530.

Autor: Antonini, Oto
Šifra: 1521-12-4
Izdavač: Vlastita naklada, Zagreb

Dimenzije: 32,00 x 23,00 cm.
Dimenzije slike s paspartuom: 35,00 x 26,00 cm.
Opseg: 1 otisak u boji opremljen paspartuom od hamera na podlozi od sive ljepenke uložen u zaštitni plastični etui.

Tisak u boji, u lijevom donjem kutu otisnuto: O. Antonini, a ispod vedute Zagreba stoji: Zagreb oko 1530.

Otto Antonini (Zagreb , 1892. - Zagreb , 1959. ), hrvatski likovni umjetnik , pionir grafičkog dizajna , oblikovaoc maraka, slikar portretist i ilustrator.
Otto Antonini potječe iz umjetničke obitelji, njegov otac je bio fresko slikar , doselio se u Zagreb iz Italije zbog angažmana u Zagrebu. I on se školovao za fresko-slikara kao stipendist Društva umjetnosti, boravio je godinu dana u Sieni gdje je pohađao Accademia di Belle Arti. Antonini se poslije školovanja posvetio tada vrlo novim tiskanim medijima - ilustriranim časopisima, radivši crteže za litografije u boji. U razdoblju od 1915. do 1917. , pokrenuo je i uređivao humorističko-satirički časopis Šišmiš, te pod pseudonimom Strihnini objavljivao otrovne ilustracije i karikature . Najplodnije godine njegova stvaralaštva su 1926. - 1932., kada djeluje kao likovni urednik i glavni crtač ilustriranog tjednika Svijet (čiji je prvi broj izašao 6. veljače 1926. ). Autor je brojnih rješenja za poštanske marke , koje intenzivno radi u periodu 1918. - 1952.

 Pogledajte sve od autora: Antonini, Oto
Pogledajte sve od nakladnika: Vlastita naklada, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Zagreb


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.