Dujmović, Tihomir: Zabranjena literatura

Autor: Dujmović, Tihomir
Šifra: 1606-12-1
Izdavač: Profil, Zagreb
Godina izdanja: 2010

Dimenzije: 14,50 x 20,50 cm.
Opseg: 399 stranica.
Uvez: meki, plastificiran, s preklopom.

Izbor ukinutih kolumni.

Preuzeto s Interneta:
"Zabranjena literatura" knjiga je kolumni Tihomira Dujmovića objavljivanih u Večernjem listu u razdoblju od 2006. pa sve do njihovog konačnog i neobjašnjivog gašenja 2008. godine, unatoč činjenici da su imale zavidno veliku čitalačku publiku.

Hrvatski novinar Tihomir Dujmović rođen je u Ogulinu 1963. godine. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a novinarstvom se počinje baviti u drugoj polovici 80-ih; najprije u Poletu, a zatim u Studentskom listu i na Radiju 1O1. Na prvoj hrvatskoj nezavisnoj televiziji, OTV-u, bio je 1989. godine autor emisija u kojima su prvi put prikazivane hrvatske političke stranke te u kojima su dr. Franjo Tuđman, Vlado Gotovac, Ivan Zvonimir Čičak i braća Marko i Vladimir Veselica po prvi put nakon dugih godina šutnje mogli nastupiti na nekoj televiziji.
Od tada do danas Dujmović je surađivao u Globusu, Nedjeljnoj Dalmaciji, Slobodnoj Dalmaciji, Glasu Slavonije i na Trećem programu Hrvatskoga radija. Nekoliko je godina bio šef dopisništva Slobodne Dalmacije u Zagrebu te urednik unutarnje politike u Nedjeljnoj Dalmaciji. Od 2001. godine na OTV-u i na Z1 vodi politički talk show „Opasne veze“, a pet je godina radio i kao glavni urednik Plavoga radija. Četiri godine pisao je kolumnu u Večernjem listu koja je nedavno ukinuta.

Objavio je dvije knjige kolumni "Vrijeme apsurda" (2001.) i "Apsurdna vremena" (2004.) te knjigu "Razgovori s dr. Antom Ciligom" (1991.) koja mu je prošle godine ponovno tiskana u izdanju Profila.


Odlično očuvan primjerak!


Pogledajte sve od autora: Dujmović, Tihomir
Pogledajte sve od nakladnika: Profil, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Književnost / Znanost o književnosti / teorija književnosti


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno