Početna Knjige Flora i fauna agronomija Voće, povrće, pečurke i prerađevine

Ljubisavljević, Milovan: Voće, povrće, pečurke i prerađevine

Autor: Ljubisavljević, Milovan
Šifra: 1104-19-51
Izdavač: NIRO ''Privredni pregled'', Beograd
Godina izdanja: 1989

Dimenzije: 17,00 x 24,00 cm.
Opseg: 647 stranica.
Uvez: meki, plastificirani.
Stanje knjige: vrlo dobro.

Iz predgovora:
Cilj ovog priručnika je, pored adekvatne interpretacije odredaba Pravilnika o kvalitetu voća, povrća i prerađevina, još i da doprinese osposobljavanju kadrova kontrole, kako interne u trgovinskim radnim organizacijama, tako i društvene kontrole, odnosno inspekcijskih organa.

Naime, priručnik je namenjen prvenstveno inspektorima koji obavljaju kontrolu s ciljem pravilne primene propisa i zaštite ekonomskih interesa radnih organizacija i potrošača, radi otkrivanja obmana i uopšte proveravanja kvaliteta i ustanovljavanja privrednih prestupa i prekršaja. Priručnik daje praktična uputstva o jednostavnim metodima i probama za utvrđivanje organoleptičkih svojstava i odstupanja od propisanog kvaliteta i uopšte o oceni kvaliteta uz predviđene tolerancije. Takođe, obrađena je i metodika kontrole i uputstva o tome koliki broj pakovanja treba da se pregleda prilikom kontrole većih partija voća i povrća i sam postupak.

Posebno poglavlje tretira pitanje propisa i postupka u kontroli kvaliteta voća i povrća namenjenog izvozu i daju se prikazi važnijih međunarodnih standarda po kojima se vrši. promet ovih proizvoda medu evropskim zemljama.

Priručnik je namenjen i odgovornim kadrovima u proizvođačkim i trgovinskim radnim organizacijama i svima koji se bave proizvodnjom, pripremom za tržište i prometom voća, povrća i njihovih prerađevina. Njima se u priručniku daje odgovor na pitanja — šta je odgovarajući kvalitet, propisno pakovanje i deklarisanje, skladištenje, izlaganje prodaji, šta je dozvoljeno a šta nije dozvoljeno u poslovanju sa ovim proizvodima. Na osnovu ovakve interpretacije propisa mogu se sklapati ugovori i proveravati kvalitet pri zaključivanju nabavke i prodaje i preuzimanju robe.


Pogledajte sve od autora: Ljubisavljević, Milovan
Pogledajte sve od nakladnika: NIRO ''Privredni pregled'', Beograd
Pogledajte sve iz područja: Flora i fauna / agronomija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.