Putar, Radoslav: Vaništa

Autor: Putar, Radoslav
Šifra: 187-20-19
Izdavač: Galerija 11, Zagreb
Godina izdanja: 1984

Dimenzije: 17,50 x 23,00 cm.
Opseg: 16 nenumeriranih stranica s reprodukcijom autoportreta J. Vanište.
Uvez: meki, kartonski; s papirnatim zaštitnim ovitkom.
Stanje knjige: odlično.

Esej Radoslava Putara o Josipu Vaništi.

O autoru:

Radoslav Putar, (Varaždin 20.7.1929. - Zagreb 18.7.1994.), istaknuti je povjesničar umjetnosti, kritičar i kustos, koji je svojim radom bitno usmjerio hrvatsku kulturnu scenu prema suvremenom likovnom jeziku. Njegov rad važan je i s društvenog aspekta jer je promovirao ideje demokracije i zagovarao dijalog, toleranciju, slobodu izražavanja i otvorenost prema drugim kulturama. Danas je teško zamisliti u kojoj mjeri je njegov rad bio herojski, a sasvim pouzdano možemo ustvrditi da je njegov doprinos teoriji i praksi ključni segment suvremene hrvatske umjetnosti i kulture. Radoslav Putar jedan je od osnivača i ideologa međunarodnog pokreta i izložbi Nove Tendencije. Bio je član umjetničke gurpe Gorgona.
U 1998. godini Institut za povijest umjetnosti u Zagrebu objavio je zbirku eseja  „Radoslav Putar, likovne kritike, studije i zapisi 1950-1960“, priredila Ljiljana Kolešnik.
Institut za suvremenu umjetnost u Zagrebu u suradnji s Foundation for Civil Society, New York, Trust for Mutual Understanding, New York, u 2002. godini ustanovio je Nagradu za mladog umjetnika Radoslav Putar.



Pogledajte sve od autora: Putar, Radoslav
Pogledajte sve od nakladnika: Galerija 11, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Umjetnost / povijest umjetnosti


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.