Početna Knjige Humanističke znanosti povijest svjetska Uvod u komparativnu historiju

Roksandić, Drago (urednik): Uvod u komparativnu historiju

Autor: Roksandić, Drago (urednik)
Šifra: 1424-10-3
Izdavač: Golden marketing; Tehnička knjiga, Zagreb
Godina izdanja: 2004

Dimenzije: 16,50 x 24,50 cm.
Opseg: 303 stranice.
Uvez: tvrdi. uvez lagano popustio.

Ovoj knjizi - Uvodu u komparativnu historiju - namijenjena je, s jedne strane, skromna uloga da obavijesti stručnu javnost u Hrvatskoj o izboru temeljnih radova na teme iz komparativnohistorijske problematike, poteklih od povjesničara i stručnjaka u društvenim znanostima koji su se dosad njome bavili. Nesporna je činjenica da se u nas rijetko kada raspravljalo o komparativnoj historiji. U hrvatskoj historiografiji je inače vrlo malen broj povjesničara koji na bilo koji način prakticiraju komparativnu historiju ili komparativne metode. Potrebne literature na hrvatskom jeziku za takve potrebe gotovo da i nema. Time je, s druge strane, ovoj knjizi namijenjena i - otvoreno rečeno - manje skromna uloga: potaći stručnu i kulturnu javnost u nas da se suoči s važnošću komparatističke problematike u kulturi povijesnog mišljenja u svijetu i, ništa manje, u nas. U hrvatskom slučaju jedva da ima ičega što je iole važniji fenomen hrvatske povijesti, a da ne bi impliciralo potrebu komparatističkih istraživanja. (Kulturološki je to u Hrvatskoj, barem među boljim istraživačima, poodavno shvaćeno te je paradoks historiografske situacije tim veći.)
Pogledajte sve od autora: Roksandić, Drago (urednik)
Pogledajte sve od nakladnika: Golden marketing; Tehnička knjiga, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / povijest / svjetska


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.