Krizman, Bogdan: Ustaše i Treći Reich I-II

Autor: Krizman, Bogdan
Šifra: 425-22-2
Izdavač: Globus, Zagreb
Godina izdanja: 1983

Dimenzije: 16,50 x 24,50 cm.
Opseg: 386+450 stranica; dva sveska.
Uvez: tvrdi, s plastificiranim, zaštitnim ovitkom.
Stanje kompleta: odlično.

Plava biblioteka.

Prvi svezak: Pavelić s Hitlerom na nizbrdici.

Drugi svezak: Pavelić - Hitlerov posljednji saveznik.

Iz predgovora:

I ova knjiga, treća po redu, o Anti Paveliću bavi se djelatnošću ustaškog poglavnika i njegova režima u drugom razdoblju postojanja ustaške države u sjeni i pod nadzorom Trećeg Reicha Adolfa Hitlera (1943-1945), kome je Pavelić ostao vjeran sve do kraja.
Treća knjiga, Ustaše i Treći Reich (Pavelić s Hitlerom na nizbrdici - I svezak; Pavelić - Hitlerov poslednji saveznik - II svezak) samo je nastavak druge, i s njom čini cjelinu, samo što se položaj ustaške države u tom razdoblju, zbog »napukle osovine Rim-Berlin« temeljno mijenja. U knjizi se prikazuju diplomatsko-vojni sastojci odnosa na liniji Zagreb-Berlin, jer prijašnji trokut, zapravo, praktično više ne postoji. Budući da je cjelina s drugom knjigom, tek će u drugom svesku treće knjige čitalac naći na kraju osvrt i ukupnu ocjenu prikupljenih historijskih podataka o ustaškoj državi kao jedinoj »državi« koju je u toku rata stvorila i proglasila Osovina na svojom vojskom (privremeno) pregaženom jugoslavenskom državnom teritoriju.


Pogledajte sve od autora: Krizman, Bogdan
Pogledajte sve od nakladnika: Globus, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / povijest / hrvatska


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.