Unutarnja zemlja

Autor: Lovrenović, Ivan
Šifra: 299-19-22
Izdavač: Synopsis, Sarajevo
Godina izdanja: 2017

Dimenzije: 14,50 x 21,50 cm.
Opseg: 348 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificiran.
Stanje knjige: kao nova.

Kratki pregled kulturne povijesti Bosne i Hercegovine.

Peto, pregledano i dopunjeno izdanje.

O knjizi:

U Unutarnjoj zemlji Lovrenović nastoji markirati najvažnije točke bosanskohercegovačke kulturne povijesti te objasniti pojedine društvene procese započi­njući s najstarijim materijalnim dokazima života na tom području i paleolitskim kulturama, a za­ključivši s ratnim razdobljem od 1993. do 1995. godine i njegovim posljedicama na kulturni i du­hovni stratum tog prostora. Taj linearni povijesni pregled nado­punjuje tekst Kultura?, Identitet? ranije objavljen u spomenutim knjigama eseja (uz kronologiju najvažnijih zbivanja, bibliografiju i slikovni materijal). Time se dijakronijski oblikovana slika povi­jesti obogaćuje na sinkronijskoj razini, odnosno u horizontalnu osnovicu vertikalno se unose hi­jerarhijski pojmovi i vrijednosne kategorije. (Katarina Luketić, Zarez)


Pogledajte sve od autora: Lovrenović, Ivan
Pogledajte sve od nakladnika: Synopsis, Sarajevo
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / povijest / svjetska


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.