Lucie-Smith, Edward: Umjetnost danas

Autor: Lucie-Smith, Edward
Šifra: 403-20-38
Izdavač: Mladost, Zagreb
Godina izdanja: 1978

Dimenzije: 21,50 x 28,00 cm.
Opseg: 501 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificirani.
Stanje knjige: odlično.

384 reprodukcije u boji.

Umjetnost danas: od apstraktnog ekspresionizma do hiperrealizma.

Prevela: Slavica Vukčević.

Karakterističan je elemenat suvremene umjetnosti sa sociološke točke gledišta«, napisao je unatrag pedesetak godina Ortega Y. Gasset, »činjenica da ona dijeli publiku na dvije klase osoba: one koji razumiju i one koji ne razumiju...« Čini se da tvrdnja još uvijek nalazi pokoji dokaz, uzmemo li u obzir suprotne odgovore publike u odnosu na granice do kojih su umjetnici dospjeli i u kojima se kreću: unaprijed stvoren otpor, i nekritički odnos, »filistarska« ironija ili frustrirano držanje prema nedokučivosti »komunikacije«.

U ovoj knjizi Edvvard Lucie-Smith, poznati engleski kritičar umjetnosti, postavlja u povijesnu perspektivu činjenice i namjere suvremenog slikarstva i kiparstva (ukoliko se ovi nazivi još uopće mogu kao važeći upotrijebiti). Združujući među njima različite smjerove s raznim autorima, unutar raznih tendencija pruža, dakle, zainteresiranom čitaocu, da razumije prije no što bi prosudio, prvo jasno i materijom dokumentirano djelo, precizan put kroz produkciju umjetničkih stvaralaca našeg stoljeća.



Pogledajte sve od autora: Lucie-Smith, Edward
Pogledajte sve od nakladnika: Mladost, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Umjetnost / povijest umjetnosti


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.