Tuđmanizam i mesićizam

Autor: Tomac, Zdravko
Šifra: 109-17-7
Izdavač: Nominativ
Godina izdanja: 2007

Dimenzije: 13,00 x 22,00.
Opseg: 403 stranice.
Uvez: tvrdi, plastificirani.
Stanje: kao nova.

Podnaslov: Predsjednik protiv predsjednika, 2. dio.

Zdravko Tomac smatra da su u Hrvatskoj na djelu dvije suprostavljene politike, koje on naziva tuđmanizam i mesićizam, a o kojima govori u svojoj knjizi.

"Tuđmanizam kao politička doktrina, kao državništvo, kao povijesna znanstvena teorija, dao je i odgovore na probleme budućnosti. Dr. Franjo Tuđman prije više od deset godina upozorio je na opasnosti s kojima se Hrvatska danas susreće i s kojima će se još i više susretati u budućnosti".

Tomac tvrdi kako međunarodna zajednica "pokušava promijeniti prošlost da bi se nametnula budućnost protiv interesa hrvatskog naroda", te da međunarodni čimbenici traže "novoga vođu koji je spreman bespogovorno provoditi interese međunarodne zajednice i velikih sila".

U tom kontekstu, ističe Tomac, "Stjepan Mesić, kao čovjek s velikim političkim iskustvom i izvrsnim političkim instinktom, znao je prepoznati trendove koji dolaze. Pozorno je slušao što mu govore strani veleposlanici, posebno britanski, francuski i američki. Shvatio je da su oni krenuli, bez zadrške, na rušenje Tuđmanova HDZ-a i da traže nove političke snage i nove političare, ali i nasljednika dr. Franje Tuđmana, koji po svojim bitnim kriterijima mora biti 'antituđman'..."


Pogledajte sve od autora: Tomac, Zdravko
Pogledajte sve od nakladnika: Nominativ
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / povijest / publicistika


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno