Popović, Jovan S.: Tri komedije

Autor: Popović, Jovan S.
Šifra: 281-17-32
Izdavač: Nakladni zavod Hrvatske, Zagreb
Godina izdanja: 1949

Dimenzije: 12,80 x 19,00 cm.
Opseg: 399 stranica.
Uvez: meki, kartonski; s papirnatim zaštitnim ovitkom.
Stanje knjige: vrlo dobro; ovitak je stručno popravljen; knjiga s patinom vremena.

Klasično kazalište.

Sadrži tri djela:

Tvrdica ili Kir Janja
Pokondirena tikva
Rodoljupci

PREDGOVOR k drugom izdanju

Delo ovo imalo je sreću takvo blagovolenije kod čitatelja mojih naći, da se ne sama svi egzemplari, koji su izvan prenumeracija ostali, u pravom smislu reči razgrabili, no da su još sa svih strana ljubitelji dotle s pismima navaljivali, dok im nisam obećao "Tvrdicu" po drugi put na svet izdati. Ja sam pozorište ovo pri vtorom izdaniju s jednim licem umnožio, no s otim da se delu ništa nije škodilo. Ništa manje, ako bi se ko našao, kome ovo ne bi bilo po volji, tome kao preki lek preporučujem svuda: što mu se god ne dopada, perom nekoliko puta prevući, i s otim ćud svoju zadovoljiti. Ovo se sredstvo kod svake knjige slobodno upotrebiti može, s otim više, što je pomoć očevidna, a za recept se ništa ne plaća. — Međutim pri povtoritelnom izdavanju veselog ovog pozorišta ništa drugo ne želim, osim da onom prilikom prvog izdanija zadobiveno već blagovolenije i sada, i dalje zadrži, i radovaću se, ako delo ovo kadro bude moje ime i u poznije vekove s istim dejstvom, koje sad proizvodi, preneti i zadržati.
SOČINITELJ
Pogledajte sve od autora: Popović, Jovan S.
Pogledajte sve od nakladnika: Nakladni zavod Hrvatske, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Književnost / Svjetska proza i drama / pojedinačni naslovi


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.