Tla u Hrvatskoj

Šifra: 188-17-50
Godina izdanja: 2000

Dimenzije: 15,50 x 23,50 cm.
Opseg: 269 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificiran.
Stanje knjige: odlično.

Tla u hrvatskoj. Monografija. Završni izvještaj prve inventarizacije tala.

Ova rasprava završni je izvještaj u kojem se iznose glavni rezultati prve znanstvene inventarizacije hrvatskih tala, obavljene u razdoblju do 1962. do 1985. godine u okviru projekta Osnovna pedološka karta Republike Hrvatske. Autor sustavno prikazuje pedološke činitelje i procese tvorbe tala i njihove prirodoznanstvene razradbe. Iskazuje i opisuje genetske slijedove tala ovisno o geološko-litološkoj podlozi, reljefu, podneblju i prirodnom raslinstvu. Posebna pozornost poklonjena je odnosima raslinstva i tla, te čovjeka i tla. Opisani su gospodarski zanimljivi tipovi i podtipovi tala, te iskazana njihova fizikalna i kemijska svojstva. Obrađena je varijabilnost svojstava tala uzrokovana bioklimatskim i kulturnim utjecajima u Hrvatskoj. Prikazani su i procesi oštećenja i zaštite tala, a na kraju je geografija tala iskazana i na preglednoj pedološkoj karti.


Pogledajte sve iz područja: Flora i fauna / agronomija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.