The litlle book of hygge

Autor: Wiking, Meik
Šifra: 922-19-103
Izdavač: Penguin Books
Godina izdanja: 2016

Dimenzije: 13,50 x 18,00 cm.
Opseg: 287 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificiran.
Stanje knjige: kao nova.

The danish way to live well.

Knjiga je na engleskom jeziku.

Autor, voditelj danskog Instituta za istraživanje sreće, tvrdi da Danci u UN-ovim Istraživanjima stanja sreće u svijetu, kao i u drugim velikim relevantnim istraživanjima zadovoljstva i sreće, redovno zauzimaju sam vrh zbog uspješne primjene modela socijalne države i – hyggea, specifičnog danskog pristupa životu. Naime, Danci uvelike podupiru socijalnu državu, što pak proizlazi iz svijesti da model takve države kolektivno bogatstvo pretvara u blagostanje. Drugim riječima, Danci ne plaćaju porez, nego ulažu u svoje društvo i kupuju kvalitetu života. Socijalna država ima sposobnost smanjiti rizik, nesigurnost i tjeskobu među građanima i spriječiti pojavu ekstremnog nezadovoljstva. Dok takve uspješne socijalne države funkcioniraju u svim nordijskim zemljama, hygge Dancima omogućava izgradnju čvršće društvene potpore, za koju mnoga znanstvena istraživanja, kao i spomenuto UN-ovo Istraživanje, tvrde da imaju presudnu ulogu u ostvarivanju sreće, mnogo važniju od visine prihoda, pod uvjetom da je zadovoljen osnovni životni standard. Hygge nema općeprihvaćenu definiciju, ali se čvrsto veže uz uživanje u društvu voljenih osoba, osjećaj pripadnosti domu, osjećaj sigurnosti i zaštićenosti od vanjskog svijeta, te je stoga karakterističan i za prepuštanje jednostavnim užicima u trenucima osame. Prema europskom društvenom istraživanju, Danci nisu samo najsretniji nego i najmirniji i najspokojniji Europljani, koji se najčešće druže s prijateljima i obitelji.


Pogledajte sve od autora: Wiking, Meik
Pogledajte sve od nakladnika: Penguin Books
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / psihologija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.