Početna Knjige Tehničke znanosti strojarstvo / brodogradnja Termoplastične mase, prerada postupkom injekcionog prešanja

Nadj, Miroslav: Termoplastične mase, prerada postupkom injekcionog prešanja

Autor: Nadj, Miroslav
Šifra: 860-20-110
Izdavač: Publicitas, Zagreb
Godina izdanja: 1974

Dimenzije: 17,50 x 24,50 cm.
Opseg: 286 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificiran.
Stanje knjige: korice s popravcima, na predlistu prisutan potpis precrtan korektorom u traci.

Iz predgovora:

Knjiga Ing. Miroslava Nadj-a "Prerada termoplastičnih masa“, predstavlja rad koji pokriva jedno novije i modernije područje tehnologije prerade termoplasta, a koje je u našoj literaturi malo obrađeno. Pomanjkanje ovakvog priručnika se naročito svakodnevno osjeća u praktičnom radu u poduzećima, koja koriste u svojim pogonima ovaj način prerade, pa je za o-čekivati da će knjiga naći široku primjenu u praksi. Plastične mase u svijetu, a i kod nas zauzimlju iz  dana u dan  sve veće razmjere i sve više prodiru u cjelokupnu privredu.
Nagli porast proizvodnje polimera raznih tipa kao što su npr. poliamid, poliacetal, poli-karbonat, polifenilen oksid, modificirani PPO-Noryl, polisulfoni i drugi, prisiljava konstruktore izrađevina i kalupa da se u svom radu posluže jednim dobrim priručnikom, jer nisu više u stanju pratiti njihove podatke i karakteristike iz prospekata i ostalih reklamnih listova i publikacija.
Unatoč velike opsežnosti materije cijelo je gradivo u knjizi dano jednim sistematskim redom koje je pogodno za istraživanje, razvoj i praktičnu primjenu. Prezentirani podaci o grupama raznih termoplasta koji se danas istražuju i primjenjuju u svijetu i u nas, obrađeni su sa svim detaljima i uputama za primjenu, parametrima za konstrukciju proizvoda, kalupa, oblikovanje i primjenu. Naročita pažnja je posvećena izboru uljevnih sistema koji konstruktorima i ostalim stručnjacima gotovo uvijek zadaju velike poteškoće. Ukratko, knjiga je podijeljena u 21 poglavlje, tako da prvih 12 u kojima su uglavnom sadržani svi potrebni podaci o polimerima i njihovoj preradi, izrađevinama i njihovom skupljanju pri hlađenju, dok ostalih 9 poglavlja razrađuju konstrukciju kalupa sa svim nijansama izbora, oblika, dimenzioniranja i rasporeda uljevnih sistema i kanala. Isto tako obuhvaćeni su pomoćni elementi za konstrukciju kalupa sa mnogo primjera raznih konstrukcija kalupa, osnovnih proračuna, standardi te konačno izbor čelika za gradnju kalupa.


Pogledajte sve od autora: Nadj, Miroslav
Pogledajte sve od nakladnika: Publicitas, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Tehničke znanosti / strojarstvo / brodogradnja


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.