Tehnologija keramike

Autor: Libšer, I.; Vilert, F.
Šifra: 311-19-3
Izdavač: Univerzitet umetnosti u Beogradu, Beograd
Godina izdanja: 1981

Dimenzije: 20,00 x 25,00 cm.
Opseg: 175 stranica.
Uvez: meki, plastificirani.
Stanje knjige: vrlo dobro.

Prevod i adaptacija: Đorđe Rosić.

Autori: Imfried Liebscher i Franz Willert.

Iz predgovora:
Tehnologija keramike, ili tačnije rečeno tehnologija nje­nih sirovina i proizvodnje, postoji kao važan predmet na keramičkim odsecima umetničkih škola, instituta i akademija kao i na posebnim stručnim srednjim, višim i visokim školama za keramiku. Ona je sastavni i neraz­dvojni deo keramičkog obrazovanja.
Proces izrade iednog keramičkog predmeta kao gotovog produkta, bez obzira da li je reč o unikatu ili serijskom proizvodu, uključuje pored čisto kreativnih komponenata, kao što su komponovanje, projektovanje i oblikovanje i mnogobrojne čisto hemijske, fizičke, mehaničke itd. pro­cese. Bez poznavanja, posedovanja i primene tih činilaca nema keramike.
Autori su ovu knjigu namenili da posluži kao udžbenik u keramičkim školama svih kategorija i smerova, pa shodno tome i ovaj, u izvesnom smislu, prerađen prevod namenjen je studentima keramičkog odseka Akademije primenjenih umetnosti. Naravno, pošto obim učenja tehnologije keramike zavisi od karaktera i nivoa škole i njenog nastavnog plana i programa, to sam svu ovu materiju prilagodio uz neka skraćenja teksta potre­bama i zahtevima nastave keramike na Akademiji.Pogledajte sve od autora: Libšer, I.; Vilert, F.
Pogledajte sve od nakladnika: Univerzitet umetnosti u Beogradu, Beograd
Pogledajte sve iz područja: Umjetnost / likovna umjetnost / likovne tehnike


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno