Početna Knjige Enciklopedije / leksikoni Tehnički leksikon A-Ž

Jakobović, Zvonimir (glavni urednik): Tehnički leksikon A-Ž

Autor: Jakobović, Zvonimir (glavni urednik)
Šifra: 886-19-1
Godina izdanja: 2007

Dimenzije: 17,50 x 24,50 cm.
Opseg: 1220 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificirani; s reljefnom prednjom koricom.
Stanje knjige: kao nova.

O leksikonu:
Tehnički leksikon okuplja osustavljene pojmove iz širokoga područja tehnike abecednim poretkom, kako je to uobičajeno u leksikonima. Uz naziv pojma na hrvatskome jeziku donosi nazive na engleskom, njemačkom i ruskom jeziku, definiciju i opis pojma, te poveznice s bliskim pojmovima.

Tehnički leksikon obrađuje pojmove u svjetlu suvremenih nastojanja tehničkoga normiranja kao jednoga od osnovnih uvjeta ujednačivanja proizvodnje i primjene tehničkih dostignuća i prijenosa informacija, te zaštite čovjeka i njegova okoliša u uvjetima održivoga razvoja.

Tehnički leksikon okuplja suvremeno hrvatsko strukovno nazivlje, pružajući oslonac njegovu daljnjem razvoju. Bilježi imena znanstvenika, pronalazača, izumitelja i konstruktora po kojima je u tehnici nešto nazvano. Popraćen je kazalom tehničkih naziva na engleskom, njemačkom i ruskom jeziku.

Tehnički leksikon, na kojem je uz uredništvo radilo oko 140 suradnika iz svih područja tehnike, sadržava više od osam tisuća leksikografskih natuknica, mnoge složene prema pojmovima u više tehničkih struka, gotovo šest stotina tehničkih crteža i shema, oko tri stotine fotografija, te velik broj preglednih tablica.


Pogledajte sve od autora: Jakobović, Zvonimir (glavni urednik)
Pogledajte sve iz područja: Enciklopedije / leksikoni


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno