Tehnička mehanika 1. Statika

Autor: Bazjanac, Davorin
Šifra: 87-19-10
Izdavač: Tehnicka knjiga, Zagreb
Godina izdanja: 1976

Dimenzije: 17,50 x 24,00 cm.
Opseg: 431 stranica.
Uvez: tvrdi poluuvez (platno/plastificirani karton).
Stanje knjige: vrlo dobro.

Četvrto popravljeno i dopunjeno izdanje.

Iz predgovora prvom izdanju:

U uvodnom dijelu knjige obrađeni su ukratko osnovni pojmovi, aksiomi i principi mehanike, te elementi vektorske algebre. Zatim su u teorijskom dijelu izložene grafičke i analitičke metode sastavljanja i rastavljanja sila u ravnini i u prostoru, uvjeti ravnoteže različitih sistema sila i metode određivanja težišta. U primijenjenom dijelu obrađeni su osnovi ravnoteže jednostavnih rešetkastih i punih nosača, i složenih ravnih sistema. U poglavlju »Elementi analitičke statike« izloženi su u najkraćim crtama osnovni pojmovi o stabilnosti uronjenog i plivajućeg krutog tijela, i princip virtualnih radova. S pomoću tog fundamentalnog principa mehanike mogu se lako rješavati mnogi statički problemi, a posebno zadaci o ravnoteži sistema krutih tijela. Na kraju knjige obrađeni su i osnovi teorije trenja čvrstih tijela. Pojedina poglavlja popraćena su riješenim primjerima i zadacima za vježbu, s naznačenim rezultatima.


Pogledajte sve od autora: Bazjanac, Davorin
Pogledajte sve od nakladnika: Tehnicka knjiga, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Tehničke znanosti / strojarstvo / brodogradnja


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.