Početna Knjige Enciklopedije / leksikoni Tehnička enciklopedija 13

Štefanović, Duško (gl. urednik): Tehnička enciklopedija 13

Autor: Štefanović, Duško (gl. urednik)
Šifra: 168-20-47
Izdavač: Leksikografski zavod "Miroslav Krleža", Zagreb
Godina izdanja: 1997

Dimenzije: 22,00 x 29,00 cm.
Opseg: 760 stranica.
Uvez: tvrdi, umjetna koža, zlatotisak na prednjoj korici i hrptu.
Stanje knjige: prvih pedesetak stranica u gornjem dijelu gotovo nezamjetno valovito, knjiga inače u odličnom stanju.

Tom XIII: Ter-Ž; Kazalo

O knjizi:


Tehnička enciklopedija jedinstveno je djelo u području tehnike i osnovnih prirodnih znanosti vezanih uz tehničku praksu. Pruža opća znanja iz svih područja tehnike - od građevinarstva, geodezije, strojarstva, rudarstva do elektrotehnike, brodogradnje, aerotehnike, atomske tehnike - proširuje spoznaje o tehničkim pronalascima, o njihovu razvoju od prvih eksperimenata do suvremene industrijske i znanstvene primjene.

Tehnička enciklopedija ističe se specifičnošću: za razliku od uobičajenoga mikropedijskoga načina objašnjavanja pojedinih pojmova u mnoštvu kraćih jedinica, pojmovi su obrađeni u međusobnoj vezi u opsežnijim, abecedno strukturiranim makropedijskim člancima, katkad i u manjim monografskim studijama, što djelu daje cjelovitost i opću strukovnu preglednost. Zaključni, 13. svezak, sadrži i detaljno kazalo cijele enciklopedije.
Posebnost je Tehničke enciklopedije i to što osim članaka o tehničkim pojmovima, proizvodima, uređajima i procesima, sadrži članke iz područja matematike i nekih osnovnih prirodnih znanosti, poput fizike i kemije, koje su temelj suvremene industrijske djelatnosti i njezine tehničke primjene, primjerice u informatici, telekomunikacijama ili prometu.


 Pogledajte sve od autora: Štefanović, Duško (gl. urednik)
Pogledajte sve od nakladnika: Leksikografski zavod "Miroslav Krleža", Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Enciklopedije / leksikoni


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.