Talijanska konverzacijska gramatika

Autor: Jernej, Josip
Šifra: 1381-18-2
Izdavač: Školska knjiga, Zagreb
Godina izdanja: 1992

Puna knjižarska cijena: 149,00 kn

Naša cijena

110,00 kn

Vaša ušteda: 39,00 kn

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 17,00 x 24,00 cm.
Opseg: 447 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificirani.
Stanje knjige: vrlo dobro.

Za početnike i naprednije.

VI, izmjenjeno izdanje.

Iz Predgovora:


Ova je gramatika zamišljena kao uvod u studij suvremenog talijanskog jezika. Stoga je gradivo stupnjevano prema važnosti, čestoći i težini. Tako je udovoljeno potrebama korisnika različitog nivoa predznanja.
Iako to po svojoj koncepciji nije sistematska, gramatika, stvarno kazalo na početku ove knjige omogućuje torzo pronalaženje pojedinih gramatičkih pojmova.
U početnom stadiju nastave preporučamo da se lekcije obrađuju po redu. Kasnije će same potrebe diktirati redoslijed gradiva. Bit će svakako korisno da se već uz početne lekcije postupno obrađuju konverzacijske situacije i kraća štiva na kraju knjige.
Posebna je pažnja posvećena pravilnom izgovoru talijanskih riječi i izraza. Stoga je prvih 30 lekcija obrađeno ortofonski, to znači da je posebno označen izgovor naglašenih samoglasnika e, o, kada su otvoreni, kao i izgovor suglasnika s i z, kada su zvučni- Osim toga, u tim smo lekcijama akcentuirali riječi s naglaskom na trećem slogu od kraja. U kasnijim su lekcijama te oznake izostavljene kako bi korisnici gramatike samostalno kontrolirali svoje znanje. Ipak je ovaj sistem ortofonske obrade primijenjen i u dodatnom dijelu (iza 50. lekcije), jer se to gradivo obrađuje paralelno već nakon 10. lekcije. Način ortofonske obrade teksta rastumačen je u uvodnom dijelu gramatike (v. str. 4-13).
Opširna pravila za izgovor glasova e, o, s, z dodana su na kraju knjige.
Ova knjiga predstavlja zaokruženu cjelinu. Gradivo za uvježbavanje svedeno je na nužnu mjeru.Pogledajte sve od autora: Jernej, Josip
Pogledajte sve od nakladnika: Školska knjiga, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Rječnici / priručnici za učenje jezika / talijanski


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno